Keskerakond: Saksamaale emigreerunud peavad kompensatsiooni saama

02. märts 2006, 09:20

Riigikogu keskfraktsiooni omandireformiseaduse muudatusettepanekute kohaselt saaksid Saksamaale emigreerunud inimesed kompensatsiooni.

Samuti saaksid üürnikud Keskerakonna ettepaneku järgi oma elamispinnad erastada, teatas keskfraktsioon oma pressiteates.

“Tegemist on tõsise ja pikalt kaalutud kompromissettepanekuga, et ületada poliitilised erimeelsused ja langetada sisuliselt ainuvõimalik otsus ikkagi Riigikogus,” ütles põhiseaduskomisjoni aseesimees Evelyn Sepp.

“Ehk siis kehtiks põhimõte, et õigustatud subjektide ringi ei laiendata ning omandireformi saaks selles osas viia lõpule,” lisas keskfraktsiooni liige Sepp.

Keskfraktsiooni hinnangul oleks valitud kompromiss õiglane nii asjasse vahetult puutuvate isikute kui ka riigil seisukohalt. “Paratamatult toob ka see lahend kaasa kulusid, kuid vähimaid, mis ülekohtu heastamisega maksumaksjal kanda tuleks,” ütles Sepp. “Ühtlasi nähakse ette hüvitise maksmine ka neile, kes on kannatanud nö alusetute tagastamiste-erastamiste või kohtu vigade tõttu. Seaduse alusel pidanuks kõik sellised tehingud olema külmutatud, kuid praktikas on neid paraku tehtud.”
<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_S/Evelyn Sepp5_julia.jpg#600#401#Evelyn Sepp>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing