Maksupettuse süüdistusega Ernesto Preatoni kohtuasjas kuulati täna üle tunnistajad

Annika Matson 06. september 2006, 15:49

Maksupettuse süüdistusega Ernesto Preatoni
kohtuasjas kuulati täna üle Itaalia, Šveitsi ja Egiptuse tunnistajad, teatas
Harju maakohtus.

Harju Maakohtus jätkus täna arutelu maksuseaduse rikkumises süüdistatava Ernesto Achille Preatoni (62) ning kaaskohtualuste Aivar Pihlaku (38) ja Angelika Annuse (33) kriminaalasjas. Kohus kuulas üle kaks Itaaliast saabunud tunnistajat.

Preatoni on kohtu all, süüdistatuna maksuseaduse rikkumises, mille tulemusena jäi riigile laekumata üle 50,5 miljoni krooni makse.

Riigiprokurör Laura Vaik esitas kohtule taotluse, pidada kohtuistungil videokonverents Itaalia, Šveitsi ja Egiptusega, et üle kuulata ka teised seal asuvad tunnistajad, kes pole kas haiguse tõttu või muul põhjusel Eestisse tulnud.

Kaitsjad eesotsas Preatoni advokaadi Aadu Lubergiga soovisid taotluse üle järele mõelda ja seda oma kaitsealustega arutada.

Kohus andis selleks aega kuni 20. septembrini, mil selguvad ka järgmised istungiajad.

Preatonit süüdistatakse selles, et ta koos Pihlakuga jättis tahtlikult registreerimata Baltic Investments Ltd püsiva tegevuskoha ja esitama 1997., 1998. ja 1999. aasta tuludeklaratsioonid, mille tulemusel jäi maksudena laekumata 23 miljonit 921 338 krooni.

Samuti süüdistatakse teda selles, et ta esitas maksuametile oma füüsilise isiku 1997. aasta tuludeklaratsioonis valeandmeid saadud tulu ja tasumisele kuuluva tulumaksu kohta ning tasus maksmisele kuuluvast tulumaksust väiksema maksusumma. Selle tulemusel jäi maksudena laekumata 26 miljonit 602 995 krooni.

Annus pidas Baltic Investments Ltd finantsarvestust ning aitas soodusolukorra loomisega kaasa Preatoni ja Pihlaku tegevusele firma tegevuskoha registreerimata jätmisel ja tuludeklaratsioonide esitamata jätmisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2007, 16:09
Otsi:

Ava täpsem otsing