Hannu Eloranta: turism on tohutu äri

Mariliis Pinn 21. september 2006, 11:59

Turism ei ole ainult ööbimine, transport ja
söömine. Turism on tohutu äri, ütles Meriton Hotelsi peadirektor Hannu
Eloranta.

"Ma ei usu statistikasse, kas tõesti 100 000 eestlast ööbis hotellis juunis? Ei, sest ma tean süsteeme selle taga. Grupp Uus-Meremaalt võib olla Eestist, sest nad on korraldanud oma reisi Eesti agentuuriga," ütles Eloranta.

Schengeniga liitumine on oluline, kuna liikumisvabadus toob rohkem turiste, kuid peame välja mõtlema, kuidas neid siin hoida. Vodkaturistid ei jää ööseks, nad teevad päevaseid reise, rääkis Eloranta.

"Kus on suur konverentsikeskus?" küsis ta. Kõik üle 500 külalisega konverentsid toimuvad Riias, kuna siin ei ole piisavalt suurt ruumi. Tallinn ei konkureeri Eloranta sõnul Kuressaare vaid Riiaga ja alles siis kogu maailma reisisihtidega.

"Kuhu on kõik töölised jäänud?" oli Eloranta järgmine mure. Turismisektoris valitseb suur tööjõu puudus. Ainult 42% õppinud kokkadest jäävad tööstusesse, ülejäänud lähevad midagi muud tegema. "Samas ei tohi ma palgata soomlast kauemaks kui kuus kuud, sest ta ei räägi eesti keelt, kuigi tema tööülessanded nõuavad 99% juhtudest suhtlemist välismaalastega," kurtis Eloranta.

Turismis on karm konkurents "Tallinn on minu suurim väljakutse 20 aastase turismikarjääri jooksul," ütles Eloranta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2006, 10:26
Otsi:

Ava täpsem otsing