Tõnis Arnover • 27. september 2006 kell 9:10

Venemaal levib Kolme Vaala korruptsiooniskandaal

Juunis Venemaa peaprokuröri Vladimir Ustinovi tagasiastumisega alanud suur korruptsiooniskandaal laieneb ja võib avaldada tõsist mõju Kremlile.

Skandaal kannab nime Kolm Vaala, millenimeline mööbli impordifirma on kahtluse all salakaubanduse pärast. Lugu algas 2000. a oktoobris, kui Venemaa siseministeeriumi kapten Pavel Zaitsev alustas mööblifirma Liga Mars ja selle näituseruumide Kolm Vaala uurimist.

Skandaali on juba haaratud presidendi administratsiooni, valitsuse, parlamendi, peaprokuratuuri ja tolliameti kõrgeid ametnikke, kirjutab Raadio Vaba Euroopa.

Septembris on Vene meedia teatanud Föderaalse Julgeolekuteenistuse kindralmajorite Sergei Šiškini ja Vladimir Anissimovi tagasiastumisest. Peaprokuratuuris on koha kaotanud Dmitri Šokin ja Kamil Kašajev, kes olid süüdistajad Jukose kohtuasjas.

Hetkel kuum