Marriotti juht: USA peaks viisareegleid pehmendama

29. september 2006, 08:03

Eile ütles Marriott Internationali nõukogu
esimees ja tegevjuht J.W. Marriott Jr, et USA peaks viisareegleid lõdvemaks
muutma.

USA viisapoliitika on masendav, teatas Maailma Kaubanduskeskuse Instituudi korraldatud saatkonnapäeval esinenud Marriott. "Me oleme endale külla tuleku väga raskeks teinud. Meie viisapoliitika on hakanud meie kaubandust tõkestama, see vähendab töökohtade loomist ning teeb halba meie riigi mainele,” märkis Marriott.

Marriott juhtis tähelepanu sellele, et USA osalus rahvusvahelisel turismiturul on langenud. "Väike Island kulutab rohkem raha turismi arendamisele kui meie. Austraalia kulutab aastas 80 miljonit dollarit ning on maailmas kõige ihaldatuim reisisihtkoht. USA vähenev osakaal turismiraha saamisel teeb meie majandusele kahju,” ütles Marriott.

Marriott viitas uuringule, mille kohaselt USAst on positiivne pilt 38%-l riiki mitte kunagi külastanud inimestest, kuid nende seas, kes USAs on käinud, on riigist heal arvamusel 54%.

Eile Marylandi osariigis peetud saatkonnapäeval osalesid enam kui poolesaja saatkonna esindajad, nende seas ka Eesti diplomaadid. Enamikel neist oli väljas ka oma riiki tutvustav stend. Ürituse korraldanud Maailma Kaubanduskeskuse Instituudi eesmärgiks on tugevdada Marylandi osariigi majandussidemeid maailmaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2006, 08:02
Otsi:

Ava täpsem otsing