3. oktoober 2006 kell 5:51

Vjatšeslav Leedo: ma pole Berlusconi ega rahastanud Kesknädalat

SLK suuromanik Vjatšeslav Leedo kinnitab tänases Eesti Päevalehes ilmunud arvamusartiklis, et ta pole rahastanud Kesknädalat.

Tõtt-öelda ei kavatsegi ma seda teha, kinnitab Leedo "Lugupidamisega, Vjatšeslav Leedo, mitte Vjatšeslav Berlusconi" allkirja kandvas kirjutises.

"Esmaspäevane Eesti Päevaleht esitab ajakirjandusliku uurimuse “Saladuslike toetajatega Kesknädalal suured plaanid”, milles on mainitud kümme korda minu nime. Olen sunnitud teatama, et esitatud spekulatsioonid ei vasta tõele: ma ei ole kunagi andnud ei ajalehele Kesknädal ega ka Jüri Vilmsi sihtasutusele mitte ühtegi krooni ega ole toetanud lehe väljaandmist ka muul viisil. Tõtt-öelda ei kavatsegi ma seda teha.

Lisan igaks juhuks ka, et ei mina ega mulle kuuluvad äriühingud ei ole ostnud Keskerakonna võlakirju. Minu nimetamine Keskerakonna suurtoetajaks on küll suur au, kuid suuresti müüt. Viimased annetused poliitilistele erakondadele, sh Keskerakonnale jäävad minu osalusega ettevõtete puhul 2003. aasta riigikogu valimiste aega. Keskerakonnal, nagu ka kõigil teistel Eesti erakondadel, on oluliselt suuremaid toetajaid.

Mis puudutab Varamaad Kinnisvara ja Tallinna linnavalitsuse kavandatavat ühisettevõtet kesklinna parkimisprobleemide lahendamiseks, siis ei saa ma selle, kahtlemata positiivse projekti ümber kerkinud hüsteeriast päris hästi aru. Ma ei teadnud, et pean kõik oma investeeringud ajakirjandusega kooskõlastama. Arvan, et ma ei kuulu Tallinna kinnisvaraturul 1000 suurima investori hulka, mistõttu kogu selle teema käsitlemine praegusel kujul on parimal juhul ebaproportsionaalne.

Päevaleht on mitu korda pööranud tähelepanu Saaremaal kavandatavale kohalikule ajalehele. Raadio Kadi ja mõned ambitsioonikamad kohalikud ajakirjanikud valmistavad tõesti ette Oma Saare taaselustamisprojekti, arvamuste paljusus, eriti kohalikes oludes peaks ju tervitatav olema. Aga Päevaleht ei peaks kartma sedavõrd väikese leheomaniku konkurentsi, et teda süsteemselt taguda. Nagu esmaspäeval juhtus – päris ilma aluseta."

Hetkel kuum