Paimets: Kas Merko kavandas riigipööret?

Annika Matson 04. oktoober 2006, 12:11

Eile õhtul puistas Eesti suurima, börsilgi
noteeritud ehitusfirma Merko Ehituse peakontorit riigi kaitsepolitseiamet Kapo,
mille põhiülesandeks on lühidalt öeldes riigi julgeoleku tagamine.

Kapo põhiülesandeks on riigi põhiseadusliku korra ja territoriaalse terviklikkuse vägivaldsele muutmisele suunatud tegevust puudutava teabe kogumine ja töötlemine ning taoliste tegude ennetamine, riigi vastu suunatud luuretegevuse ennetamine ja tõkestamine, riigisaladuse kaitse, terrorismivastane võitlus, kõrgemate riigiametnike võimalike korruptiivsete tegude paljastamine ning seaduses sätestatud juhtudel kuritegude kohtueelne uurimine ja väärtegude kohtuväline menetlemine.

Kaitsepolitsei uurimisalluvusse kuuluvad süüteod Eesti Vabariigi või rahvusvahelise julgeoleku vastu; terrorism; süüteod inimsuse ja rahu vastu; sõjasüüteod; tsiviilkäibes keelatud lõhkematerjali ja lõhkeseadeldiste ebaseaduslik käitlemine ning nendega plahvatuste korraldamine; osad kõrgemate riigiametnike poolt toime pandud ametialased süüteod; salakaubavedu kui kuriteo objektiks oli radioaktiivne aine, lõhkematerjal, strateegiline kaup, tulirelv või laskemoon või kui kuriteo pani toime ametiisik oma ametiseisundit ära kasutades; riigisaladuse avalikustamisega seonduvad süüteod; sotsiaalse vaenu õhutamine.

Niisiis, mida Merko tegi? Terrorism? Luure? Kõrgetasemeline korruptsioon?

Muide, Merko Ehituse aktsia langes uudise avaldamisele järgnenud tunni jooksul kaks (!) protsenti, tehti vaid 4 tehingut. Börs Merko aktsiaga kauplemist ei peatanud.

Imelik rahvas oleme ikka küll.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2006, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing