15. november 2006 kell 6:53

Võistlus Vene turisti pärast ägeneb

Soome ja eriti Läti kuuluvad enim välisturiste juurde võitnud Euroopa riikide sekka.

Lätit külastanud (ja seal ööbinud) turistide hulk kasvas tänavu kaheksa kuuga 25,4 protsenti. Tublisti kasvas huvi ka Soome vastu – 10,9 protsenti võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Eestit külastanute arv kahanes samal ajal 2,6 protsenti, kirjutas Ärileht.

TÜ Pärnu kolledži turismieriala külalisprofessori James Hollerani hinnangul ei pea külastajate kasvu peatumise pärast tingimata muretsema, sest pole kindel, et rohkem on kindlasti parem. Turistide arvu tagaajamise asemel soovitas ta mõelda pigem sellele, kuidas suurendada igalt külastajalt teenitavat tootlust.

Soome kohta kirjutab maailma turismiorganisatsiooni väljaanne World Tourism Barometer, et see riik võlgneb tõusu eest tänu Venemaale, kust oli ööbimisega saabumisi tervelt 35 protsenti rohkem.

Ühe kõige perspektiivikama turistide allikana nimetab viimane World Tourism Barometer Venemaad. “Kuigi Venemaa potentsiaal on hiigelsuur, on ka konkurents Vene turistide pärast kiiresti ägenemas,” hoiatatakse raportis.

Hetkel kuum