Milton Friedman: kanep tuleb legaliseerida

Mariliis Pinn 17. november 2006, 12:09

Milton Friedman on täna avaldatud Harvardi
ülikooli raportis 500 USA majandusteadlase seas, mis uurib kanepi keelamise
kulusid ja selle legaliseerimise tulusid.

Raporti kohaselt säästaks USA valitsus 7,7 miljardit dollarit (92,4 mld krooni), kui ta kanepi legaliseeriks ning mõnuaine müügist saadud maksutulu oleks 6,2 miljardit dollarit (74,4 mld krooni), kirjutas Forbes.

Friedman arust ei ole ühtegi loogilist põhjust kanepi keelamiseks.

Samas Valge Maja on teist meelt. Hiljuti avaldati analüüs, mille kohasel enamik kanepi tarbimisega vahele jäänuid on vägivaldsed kurjategijad, vägistajad ja salakauba vedajad. Valge Maja ametnikud ei kommenteeri uurimust enne, kui nad on sellega põhjalikult tutvunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2006, 12:09
Otsi:

Ava täpsem otsing