• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  A2-Autowelt kaebas nimekaimu kohtusse

  "Hea lihtne liugu lasta," ütles kasutatud autode müüja A2-Autowelti juht Raul Kivirand irooniliselt. Mehe juhitav firma käib juba mõnda aega kohut Pärnus registreeritud nimekaimu A2 Auto OÜ-ga, mis tegeleb autorendiga. A2-Autowelt registreeris oma nime 2004. aasta juulikuus, A2 Auto sama aasta oktoobris.
  "Nagu Eestis ikka kohtus käimisega on: küll jääb keegi haigeks või juhtub midagi muud. Nii väikse asja pärast kedagi kohtusse ju tooma ei hakata," lausus Kivirand, vihjates eile ära jäänud istungile.
  Kivirand ei mõista, et kui nemad registreerisid oma nime äriregistris paar kuud varem kui pärnakad, siis miks ametnikud ikkagi teise liigagi sarnase firma arvele võtsid. "Netis ripub isegi A3-Autowelti-nimelise firma taotlus," märgib firmajuht.
  Kivirand soovitas vaadata ka A2 Auto kodulehte, sest siis saab selgeks, kas firma üritab sarnasusest kuulsa kaubamärgiga kasu lõigata.
  "Meil on kast ümber A2-e ja teravate servadega tähed, neil pehmed tähed ja ilma kastita," selgitas A2 Auto üks omanikest Arved Hall kaubamärkide erinevusi. Kuigi mees tunnistas, et nad jäid kaubamärgi ja firma registreerimisega hiljaks, ütles ta, et ei käiks kohut, kui võitu ei usuks. "Me tol ajal isegi ei teadnud, et on olemas mingi Autowelt. Registreerimine jäi lihtsalt väikese vea tõttu venima," sõnas ta ning lisas, et registreerimise üks põhjus oli ka A2.ee domeeni saamine.
  Viimasel ajal on vaidlusi kaubamärkide üle aina tihedamini. Hiljuti andis Soome metallikontsern Rautaruukki kohtusse kaks siinset nimekaimu, nõudes samuti, et need ei lõikaks kasu sarnase kaubamärgi kasutamisest. Ka sel juhul oli äriregister registreerinud sarnaste nimedega firmad.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.