• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Urmo Aava: astun Märtini jälgedes

  Urmo Aava teeb järgmise aasta MM-sarjas kaasa neljal WRC-etapil ning paralleelselt täisprogrammi alusel juunioride MM-sarjas. Tiimi eelarve suureneb 12 miljoni kroonini.

  Intervjuu Eesti Päevalehele:
  Oled küllap õnne täis?
  Edasiliikumine igal juhul. Kui Markko Märtin sai omal ajal MM-sarja sisenetud, siis mina astun tema jälgedes. Selles mõttes uhke tunne. Indu jahutab asjaolu, et 12 miljonit krooni pole veel koos. Kui me selle piirini ei jõua, tuleb midagi – näiteks WRC-etapp – ära jätta.
  Tõid paralleeli Märtiniga. Peugeot 307 on põhimõtteliselt sama auto, millega Märtin tegi oma (seni) viimased etapid MM-sarjas?
  Jah. Ja millega OMV tiimi mehed Henning Solberg ja Manfred Stohl on tänavu end viiel korral poodiumile sõitnud. Muidugi on Peugeot 307 Märtini ajaga võrreldes arenenud. Alternatiiv oleks Citro?n Xsara WRC, millega Sebastien Loeb on kahel aastal tulnud maailmameistriks. Mida võtta, selle üle tuleb veel mõelda.
  Miks otsustasid kaasa teha mõlemas MM-sarjas?
  WRC-sarja etapid on mõeldud enda näitamiseks. Kui nii võib öelda, nime tegemiseks. Ja kogemuste saamiseks. Usun, et olen võimeline WRC-sarjas punktikohale jõudma, sõidan ma siis Peugeot’ga või Citro?niga. Vähe etappe nõuavad, et peame kohe kiired olema.
  JWRC-sarjas jätkan sellepärast, et käed-jalad püsiksid soojad ja oskused tallel seisaksid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.