ÄP fototoimetus • 26. november 2006 kell 22:00

Sõerd: aktsiatulude maksud on osa laiemast probleemist

See on üks meie tulumaksuseaduse suuremaid vastuolusid, et eraisikute ja äriühingute investeeringuid koheldakse maksustamisel erinevalt. Pooldan seda, et eraisikuid koheldakse samamoodi kui äriühinguid.

Eraisikute aktsiatulude maksustamisel on väga erinevaid lahendusi (nt aastane aktsiate hoidmise nõue, piirsumma, kombineeritud lähenemine).

Kuid ma ei tõstaks lahenduse otsimist sellele probleemile eraldi välja, vaid see küsimus tuleb lahendada osana nn 2009. aasta probleemist. Eraisikute aktsiatulu maksustamise üle arutamine ei lahenda terviklikult seda probleemi, et peame oma maksusüsteemi viima kooskõlla ELi ema- ja tütarettevõtte direktiiviga. Mina toetan kompleksset lähenemist.

Seepärast koostame ka rahandusministeeriumis kapitaliturgude maksustamise analüüsi. Siia alla käivad ka muud kapitalitulud.

Küsi prominendilt või Äripäeva toimetajatelt: saada küsimus aadressil [email protected]

Autor: ÄP

Hetkel kuum