Mariliis Pinn • 27. november 2006 kell 7:26

USA president lendab ülikalli Boeinguga

George W. Bushi käsutuses on kaks Boeing 747-200B tüüpi lennukit, sabanumbritega 28000 ja 29000 ning õhujõudude tähisega VC-25A, 1962. aastal anti presidendilennukile eraldi raadiokutsung – Air Force One.

USA presidendi lennukis on omaette puhketuba koos riietusruumi, WC ja duširuumiga, presidendil on eraldi kabinet, kuid ka konverentsi- ja söögituba. Omaette sektorid on külalistele, presidendi kaaskonnale, turvateenistusele ja ajakirjanikele, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kumbki presidendilennuk maksis 325 miljonit dollarit, nende kasutusajaks on hinnatud vähemalt 20 aastat. Air Force One on varustatud võimsa elektroonika- ja kommuniaktsiooniaparatuuriga ning kõige olulisem on see, et lennukeid on võimalik ka õhus tankida.

Hetkel kuum