27. november 2006 kell 8:34

Veokijuht lasi end Eesti-Vene piiril seismise ajal ristida

Kolm päeva Eesti-Vene piiri ületust oodanud Tallinnast pärit veokijuht, 33-aastane Pavel Kamenev kasutas ära tühja seisuaja ja laskis end Narva õigeusu kirikus ristida.

Läinud reedel õnnistaski Kamenevi isa Vassili Kuprijanov. Kamenev avaldas Postimehele, et oli ristimisele juba ammu mõelnud. See, et ta selle teoks tegi järjekorras seismise aegu, olevat tema väitel olnud pigem juhus.

Mõte end ristida lasta küpses Kamenevil septembri lõpul, kui ta võttis endaga Peterburi kaasa narvalase Andres Valme, kes toimetas sinna metropoliit Korneliuse õnnistuse saatel üht ikooni. «See kohtumine aitaski mind langetada otsust end ristida lasta,» ütles Kamenev.

Eesti-Vene piiri ületust ootavate veokite arv vähenes eile hommikuks 450 sõidukile, kuid piirivalve teatel ei pruugi see tähendada järjekordade üldist lühenemist.

Hetkel kuum