Mariliis Pinn • 10. detsember 2006 kell 10:49

Rohelised pöördusid inimõiguste päeval Vene Saatkonna poole

Tallinn, 10. detsember - Erakond Eestimaa Rohelised (EER) andis täna inimõiguste päeva puhul üle pöördumise Vene Saatkonnale Eestis. Pöördumise viisid täna keskpäeval Vene Saatkonda EERi juhatuse liikmed Aleksei Lotman ja Maret Merisaar.

Aleksei Lotmani sõnul on rohelised seisukohal, et Eesti ja Venemaa heanaaberlikud suhted on esmajärgulise tähtsusega mõlema riigi keskkonnakaitse edendamisel, teatas EER.

"Rohelised kutsuvad Venemaad loobuma konflikti õhutamisest Gruusiaga ning lõpetama sõjalist tegevust Tšetšeenias. Kutsume Venemaad austama oma territooriumil inimõigusi, mille hulgas tähtsaim on õigus elule," ütles Lotman.

Pöördumises rõhutatakse, et looduslik ja kultuuriline mitmekesisus on Venemaa rikkus. Rohelised kutsuvad Vene võime pöörama erilist tähelepanu nafta ja gaasi ammutamisel tekkivale kahjule nii Siberi rahvastele kui sealsele loodusele.

Pöördumises juhitakse tähelepanu vajadusel tihendada Euroopa Liidu ja Venemaa vahelist dialoogi nii inimõiguste kui keskkonnakaitse teemadel. Erakond Eestimaa Rohelised peab loodusliku ja kultuurilise mitmekesisuse säilitamist ning arendamist enda jaoks põhiküsimuseks, märgitakse pöördumises.

Hetkel kuum