ÄP 5 aastat tagasi: Eesti majanduskasv pole aeglustunud

ÄP 12. detsember 2006, 00:00

Eesti majandus sai mitmeid positiivseid makromajandustulemusi, mis kulmineerusid III kvartali esialgse 4,9% majanduskasvuga. I ja II kvartaliga võrreldav majanduskasv näitas, et kuigi maailma majanduse olukord on aasta algusega võrreldes täbaramaks muutunud, pole see Eesti majandusele veel põntsu andnud. III kvartalis 13% kasvanud brutopalk, püsivad kaupade ja teenuste hinnad ning laenamist soodustavad madalad intressid suurendavad tarbimist. Kaupluste läbimüük kasvas ligi viiendiku. Kiirelt kasvab ehitusturg, mis näitab, et inimesed ei usu majanduse halvenemisse.

Hetkeseis: Kui Läänemaades halvenes majandusseis veelgi, siis Eestis, vastupidi, paranes pidevalt. Ja nüüd on majanduskasv kuus kvartalit järjest olnud kahekohaline, III kvartalis suurim Euroopas - 11,6%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing