Lageraie Tehvandil tekitas poole miljoni krooni eest looduskahju

Mariliis Pinn 15. detsember 2006, 08:00

Keskkonnainspektorid on edastanud
kaitsepolitseile materjalid, millest selgub, et Eesti suusatajate
lemmikvõistluspaiga, Tehvandi keskuse arendamisel on tekitatud loodusele suurt
kahju.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul on Otepää looduspargi maa-alal Pilkuse sihtkaitsevööndis tehtud 0,4 hektaril ebaseaduslikku lageraiet, mille käigus on kahjustatud ka metsamaa pinnast, kirjutas postimees.ee.

Sel sügisel tekitatud kahju suurus ületab Tuule kinnitusel tunduvalt 30 000 krooni piiri, mis toob automaatselt kaasa kriminaalmenetluse. Täpset kahju suurust ei soostunud ta avaldama, kuid juhtumist teadlike inimeste hinnangul võib see küündida poole miljoni krooni kanti.

Sihtasutuse Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuusk tunnistas, et murdmaasuusatajate võistlusraja Tehvandi tõusu on viimastel kuudel kohendatud rahvusvahelistele määrustele vastavaks, tõus asub Pilkuse kaitsevööndis Aakre metskonna maadel.

Arukuusk kinnitas, et Tehvandi Spordikeskus on kooskõlastanud kõik ehitustöödeks vajalikud dokumendid ja hankinud ehitusload, ning lisas, et tema teada on kõik vajalikud paberid korras ka Aakre metskonnal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2006, 07:59
Otsi:

Ava täpsem otsing