10. jaanuar 2007 kell 14:12

Evelyn Sepp: olen põhimõtteliselt „ligiliku” mõtteviisi vastu

Riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimees Evelyn Sepp ütles, et äsja vastuvõetud sõjahaudade seadus ei lähtu Genfi konventsiooni põhimõtetest, vaid „ligilikust” künismist.

„Ma hääletasin ja hääletan ka tulevikus selliste seaduste vastu. Olen põhimõtteliselt „ligiliku” mõtteviisi vastu, kus üksikküsimusi üritatakse lahendada ümbernurga väikese pettusega. Seaduse eesmärk peab olema selgelt seaduses välja öeldud, mida antud juhul teha ei julgetud. Selliseid argu ja konjuktuurseid otsuseid ma toetada ei kavatse,” ütles Sepp.

„Selle vastuvõtmine on erakordselt kultuuritu ning avalikkust eksitav,” lausus Sepp. „Usaldada surnute rahu või nende lähedaste tunded inimese hoolde, kes on oma haldusalas tuntud kui erakordselt ebakompetentne ja kuri inimene, on lihtsalt rumal ja vastutustundetu,” märkis Sepp.

„Otse loomulikult ei toeta ega usalda ma surnute ümbermatmise otsustamise suunamist sedavõrd ebausaldusväärse inimese otsustusalasse,” lisas Sepp.

Hetkel kuum