26. jaanuar 2007 kell 8:09

Jaak Mae: teatud liigutuste puhul lööb valu sisse

Kuus päeva enne Otepää MK-etappi ehk tema jaoks hooaja tähtsaimat võistlust tõmbas Jaak Mae selja ära.

Olukord olevat füsioterapeut Lauri Rannama sõnul kontrolli all ja Mae on laupäeval stardis, iseasi, kas ta saab endast maksimumi anda, kirjutas SL Õhtuleht.

Esmaspäeval Davosis treenides ja kiirendusi tehes käis Mael seljast nõks läbi. Kerge sidemete venitus, kommenteeris Rannama ehk rahvakeeli - tõmbas selja ära. "Õnneks saime õigel ajal jaole ja ravima hakata."

Viis aastat tagasi enne Salt Lake City olümpiat juhtus Mael täpselt samasugune õnnetus: "Temperatuur oli nulli ringis ja rada sile nagu klaas, lumeteradeta, kuhu määre haakuks. Ühel hetkel andis suusk järsult tagasi ja nii see selg korrast ära läkski."

Järgmised kaks päeva Mae ei treeninud, vaid sõitis tasases tempos uisku. Rannama keelas klassikalise tehnika kasutamise. Ära jäi ka oluline neli päeva enne starti toimuma pidanud tempotreening. "Klassikat ei saa sõita jah, teatud liigutuste puhul lööb valu sisse," tunnistas Mae.

Hetkel kuum