9. aprill 2007 kell 14:58

Kiikeri protsessis tunnistati kaks süüdistusepisoodi aegunuks

Tartu maakohus lõpetas täna endise ERA-pankuri Jaak Kiikeri protsessis kahe süüdistusepisoodi menetlemise aegumise tõttu, teatas Tartu kohtute pressiesindaja.

Kohtumenetlus lõpetati Kiikeri kriminaalasjas tema süüdistuses seoses dokumendi ametialases võltsimises ja osaliselt süüdistuses ametiseisundi tahtlikus ärakasutamises.

Aegumine puudutas episoodi, mille kohaselt kandis AS ERA Pank 1995. aasta novembris panga ja Tevo Consulting Ltd vahelise fiktiivse teeninduslepingu alusel Tevo Consultingu arveldusarvele üle viie miljoni krooni. Teises episoodis süüdistati Kiikerit teeninduslepingu võltsimises.

Kui varem kehtinud seadus nägi ette, et aegumine katkes, kui isik enne aegumistähtaja möödumist pani toime uue kuriteo, siis selle aasta 15. märtsist jõustunud karistusseadustiku redaktsioon enam sellist aegumise katkemist ette ei näe. Kuna mõlemad süüdistuses nimetatud teod on teise astme kuriteod ja pandi toime 1995. aastal, on möödunud kümneaastane tähtaeg, millal on võimalik nende tegude eest isikut süüdi mõista ja karistada.

Kohtumenetlus Kiikeri üle jätkub ülejäänutes episoodides, kus teda süüdistatakse ametiseisundi tahtlikus ärakasutamises, samuti maksuhaldurile seaduses sätestatud deklaratsiooni esitamata jätmise paragrahvi põhjal.Kohus jätkab istungeid 27. ja 30. aprillil. Kiiker on üheksast ERA-pankurist ainus, kes jätkab kohtus võitlemist oma õigeksmõistmise eest.

Hetkel kuum