Kohtuprotsess ERA-pankuri Jaak Kiikeri üle jätkub kahe kuu pärast

08. detsember 2006, 12:54

Tartu maakohus rahuldas täna ainsa
ERA-pankurina kohtuteed tallava Jaak Kiikeri kaitsja vandeadvokaadi Kalev
Bachmanni taotluse lükata istung edasi.

Kohus andis Bachmannile aega tutvuda täiendavalt esitatud dokumentidega ning ette valmistada kohtulikuks vaidluseks, põhjendas Tartu kohtute pressiesindaja istungi edasilükkamist. Kohus määras järgmise istungiaja 8. veebruariks poolte võimalike esitatavate täiendavate taotluste lahendamiseks. Samuti määras kohus istungiajaks 27.-28. veebruari.

Kiikerit süüdistatakse ametiseisundi tahtlikus ärakasutamises, millega põhjustati suur varaline kahju ning oluline kahju ettevõtte seadustega kaitstud õigustele ja huvidele. Lisaks süüdistatakse Kiikerit maksuhaldurile seaduses sätestatud deklaratsiooni esitamata jätmises ja dokumendi ametialases võltsimises.

Kiiker on üheksast endisest ERA-pankurist ainus, kes jätkab kohtus võitlemist oma õigeksmõistmise eest. Kiiker pole läinud lihtmenetluse kokkuleppe teele ega tunnistanud end süüdi nagu tegid seda ERA Panga endine suuromanik Andres Bergmann, endine ERA Panga finantsdivisjoni direktor Peep Akkel, Tallinna regiooni direktor Raivo Link ja kindlustusfirma Polaris Vara endine juht Tarmo Ruben.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2006, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing