Laenubuum tõi BIGi kahele omanikule rekorddividendid

Väinu Rozental 18. aprill 2007, 00:00

"Meil on juba aastaid olnud tava, et võtame dividende vastavalt teatud proportsioonile aastakasumist," rääkis ASi Balti Investeeringute Grupi Pank (BIG) omanik Parvel Pruunsild. "Kuna eelmine aasta oli konjunktuuri poolest väga hea aasta ja firma teenis kolm korda rohkem kasumit, siis kasvas ka dividendisumma võrreldes mullusega umbes kolm korda."

Pruunsild ei osanud veel täpselt öelda, mida ta dividendirahaga peale hakkab. "Pigem suunan selle raha oma eluolusse," lausus ta. "Ehk ostan näiteks maad juurde ja maksan tagasi oma mõned vanad isiklikud võlad."

BIGi teine aktsionär Vahur Voll oskas oma kulutuste kohta konkreetsem olla: "Osa dividendirahast investeerin kinnisvarasse ja osa väärtpaberitesse." Volli sõnul on nad igal aastal võtnud kasumist 10-12 protsenti dividendidena välja.

Peamiselt tarbimislaenuturul aktiivselt tegutseva BIGi aktsionäride üldkoosolek otsustas esmaspäeval maksta dividendidena välja 22 miljonit krooni ehk 275 krooni aktsia kohta. BIG teenis eelmisel aastal 174 miljonit krooni kasumit. Firma suurendas 4 miljoni krooni võrra reservkapitali. Eelmiste aastate jaotamata kasumit on BIGil kokku 201 miljonit krooni.

ASi Liivimaa Lombard nime all 1992. aastal tegutsema hakanud laenukontor muutis viis aastat hiljem nime ASiks Balti Investeeringute Grupp. Alates 2005. aasta augustist sai BIG krediidiasutuse tegevusloa ja kaks kuud hiljem nimetas end ümber Balti Investeeringute Grupi Pangaks. Firma tegutseb ka Läti laenuturul.

Balti Investeeringute Grupi Panga võrdsed osanikud on Parvel Pruunsild ja Vahur Voll. Seega on BIGi kaubamärki kandev pank ainus sada protsenti Eesti kapitalile kuuluv pank.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing