• OMX Baltic−0,58%296,63
  • OMX Riga−0,11%862,93
  • OMX Tallinn−0,17%1 950,48
  • OMX Vilnius−0,27%1 144,62
  • S&P 500−2,36%5 158,2
  • DOW 30−2,48%38 170,41
  • Nasdaq −2,55%15 870,9
  • FTSE 100−0,11%8 266,64
  • Nikkei 225−0,17%34 220,6
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,87
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%93,43
  • OMX Baltic−0,58%296,63
  • OMX Riga−0,11%862,93
  • OMX Tallinn−0,17%1 950,48
  • OMX Vilnius−0,27%1 144,62
  • S&P 500−2,36%5 158,2
  • DOW 30−2,48%38 170,41
  • Nasdaq −2,55%15 870,9
  • FTSE 100−0,11%8 266,64
  • Nikkei 225−0,17%34 220,6
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,87
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%93,43
  • 18.05.07, 01:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Muhu saare kokakool

Muhu saarel korraldab soomlanna Sikke Sumari juba mitmendat suve kokanduskursusi. Nami Namaste kokakool asub Simiste külas, vaid mõni kilomeeter Kuivastu sadamast.
Sumari missiooniks on tuua inimesed kokku ühise söögilaua äärde: toiduvalmistamine maandab stressi ja ühendab inimesi. Seda naudivad nii need, kes õpetavad, kui ka need, kes õpivad.
Kokanduskursused Muhu saarel on eriti populaarsed soomlaste hulgas, aga järjest sagedamini satub sinna ka eestlasi. Tullakse nii üheks kui ka kaheks õhtuks, kursuste teemad pole ette kindlaks määratud, toit sünnib vastavalt hetkeinspiratsioonile ja hooajalisele toorainele. Kursusi saab korraldada ka meeskonnakoolituse ühe osana.
Nami Namaste kursustel saad ühises söögitegemises osaleda just nii palju, kui tahad. Köögileti ümber mahub koos Mirja von Knorringuga toimetama kuni kaheksa kokaõpilast, väliköögis hea ilmaga ka rohkem. Koos valmistatu süüakse ka koos ära.
Nii palju kui vähegi võimalik, kasutatakse kohalikku toorainet - oma saare lambaliha, kala, mune, köögivilja. Ürdid tulevad talu ürdiaiast, ka osa köögiviljast on kohapeal kasvatatud.
Eelmise nädalalõpu kursustel õpiti tegema pestot ja peedi-carpaccio't, flambeerima ja küpsetama lambaribi, segama kokku salatikastmeid. Õhtusöögi menüü oli neljakäiguline: peedi-carpaccio fetajuustuga, pasta pestoga, lambaribi värskete kartulite ja rooma salatiga ning kodune tiramisu.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele