• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • 18.05.07, 01:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Muhu saare kokakool

Muhu saarel korraldab soomlanna Sikke Sumari juba mitmendat suve kokanduskursusi. Nami Namaste kokakool asub Simiste külas, vaid mõni kilomeeter Kuivastu sadamast.
Sumari missiooniks on tuua inimesed kokku ühise söögilaua äärde: toiduvalmistamine maandab stressi ja ühendab inimesi. Seda naudivad nii need, kes õpetavad, kui ka need, kes õpivad.
Kokanduskursused Muhu saarel on eriti populaarsed soomlaste hulgas, aga järjest sagedamini satub sinna ka eestlasi. Tullakse nii üheks kui ka kaheks õhtuks, kursuste teemad pole ette kindlaks määratud, toit sünnib vastavalt hetkeinspiratsioonile ja hooajalisele toorainele. Kursusi saab korraldada ka meeskonnakoolituse ühe osana.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Nami Namaste kursustel saad ühises söögitegemises osaleda just nii palju, kui tahad. Köögileti ümber mahub koos Mirja von Knorringuga toimetama kuni kaheksa kokaõpilast, väliköögis hea ilmaga ka rohkem. Koos valmistatu süüakse ka koos ära.
Nii palju kui vähegi võimalik, kasutatakse kohalikku toorainet - oma saare lambaliha, kala, mune, köögivilja. Ürdid tulevad talu ürdiaiast, ka osa köögiviljast on kohapeal kasvatatud.
Eelmise nädalalõpu kursustel õpiti tegema pestot ja peedi-carpaccio't, flambeerima ja küpsetama lambaribi, segama kokku salatikastmeid. Õhtusöögi menüü oli neljakäiguline: peedi-carpaccio fetajuustuga, pasta pestoga, lambaribi värskete kartulite ja rooma salatiga ning kodune tiramisu.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 11 p 4 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele