21. mai 2007 kell 5:17

Tivoli tuuri korraldaja lubab kõigile hüvitist

Tivoli Tuuri korraldaja Lauri Viikna lubab, et kõik reedeõhtuses karussellipõlengus viga saanud inimesed saavad hüvitist, sest kõik karussellil sõitjad olid kindlustatud.

Viikna sõnul on Tivoli Tuuri karussellid ja neil sõitjad kindlustatud ühes Rootsi kindlustusseltsis. Kindlustusseltsi nime polnud ta nõus avaldama, sest selle poole võivad rahanõudes hakata pöörduma ka need inimesed, kes polnud reedese õnnetusega seotud.

"Ma pole veel saanud kindlustusseltsi inimestega rääkida, sest on nädalavahetus," ütles Viikna eile Äripäevale. "Kuid luban, et teen kõik endast oleneva, et kannatanud saaksid hüvitise."

Rakveres Kastani puiesteel süttis reede hilisõhtul mõni minut pärast kella 11 õhtul Tivoli Tuuri karussell, mille tõttu vajas arstiabi vähemalt 41 inimest, eluohtlikke vigastusi ühelgi kannatanul pole.

Inimesed sõitsid karusselliga läbi leekide, sest karusselli polnud võimalik kohe peatada ning inimeste mahaaitamine võttis mõned minutid aega. Päästjate kohale jõudes põles osa atraktsioonist lausleegiga. Tulekahju lokaliseeriti kümmekonna minutiga ning likvideeriti kell 00.16.

Süttinud karussellil oli paarkümmend gondlit, neist viis said rängalt kannatada, vahendasid Eesti Raadio uudised.

Põlengu tekke põhjust uuritakse. Päästetööde juht Tauno Suurkivi ütles, et midagi süttis gondlite all, karusselli ringi liigutava seadme läheduses.

Hetkel kuum