• OMX Baltic−0,33%292,8
  • OMX Riga−0,57%910,82
  • OMX Tallinn−0,15%1 961,27
  • OMX Vilnius−0,5%1 227,68
  • S&P 500−0,1%6 600,35
  • DOW 300,57%46 018,32
  • Nasdaq −0,33%22 261,33
  • FTSE 1000,14%9 208,37
  • Nikkei 225−0,25%44 790,38
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%99,25
  • OMX Baltic−0,33%292,8
  • OMX Riga−0,57%910,82
  • OMX Tallinn−0,15%1 961,27
  • OMX Vilnius−0,5%1 227,68
  • S&P 500−0,1%6 600,35
  • DOW 300,57%46 018,32
  • Nasdaq −0,33%22 261,33
  • FTSE 1000,14%9 208,37
  • Nikkei 225−0,25%44 790,38
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%99,25
  • 31.05.07, 09:09
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Juust aitab külaliste võõrustamisel raha säästa

Juust maskeerib hea veini aroomi, nii et külalised ei ole võimelised vahet tegema, kas tegu on odava või kalli veiniga.
Sellisele järeldusele jõudsid California ülikooli teadlased Bernice Madrigal-Galan ja Hildegarde Heymann, kes lasid professionaalsetel veinimaitsjatel hinnata veini koos ja ilma juustuta. Selgus, et juust surub alla peaaegu iga meki, olgu see siis marja- või tammemekk, kibedus või räigus, vahendas Eesti Päevaleht Online New Scientisti.
Teadlased oletavad, et juustuvalgud võivad siduda veini maitsemolekule või juusturasv vooderdab suu, surudes alla maitsenäsade tundlikkust.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele