• OMX Baltic0,57%301,39
  • OMX Riga0,52%868,04
  • OMX Tallinn0,34%1 961,49
  • OMX Vilnius0,56%1 172,25
  • S&P 5000,74%5 525,21
  • DOW 300,05%40 113,5
  • Nasdaq 1,26%17 382,94
  • FTSE 1000,09%8 415,25
  • Nikkei 2251,9%35 705,74
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%93,86
  • OMX Baltic0,57%301,39
  • OMX Riga0,52%868,04
  • OMX Tallinn0,34%1 961,49
  • OMX Vilnius0,56%1 172,25
  • S&P 5000,74%5 525,21
  • DOW 300,05%40 113,5
  • Nasdaq 1,26%17 382,94
  • FTSE 1000,09%8 415,25
  • Nikkei 2251,9%35 705,74
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%93,86
  • 31.05.07, 09:09
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Juust aitab külaliste võõrustamisel raha säästa

Juust maskeerib hea veini aroomi, nii et külalised ei ole võimelised vahet tegema, kas tegu on odava või kalli veiniga.
Sellisele järeldusele jõudsid California ülikooli teadlased Bernice Madrigal-Galan ja Hildegarde Heymann, kes lasid professionaalsetel veinimaitsjatel hinnata veini koos ja ilma juustuta. Selgus, et juust surub alla peaaegu iga meki, olgu see siis marja- või tammemekk, kibedus või räigus, vahendas Eesti Päevaleht Online New Scientisti.
Teadlased oletavad, et juustuvalgud võivad siduda veini maitsemolekule või juusturasv vooderdab suu, surudes alla maitsenäsade tundlikkust.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele