Arco Vara aktsia leidis ostuhuvi

Raivo Sormunen 06. juuli 2007, 00:00

Pärast kolmapäeva hommikul Arco Vara aktsiat tabanud 8protsendilist kiirlangust (tasemeni 1,93 eurot ehk 30,20 krooni) kohale jooksnud ostuhuvilised investorid jätkasid ka eile jõudsalt kinnisvaraarendaja aktsiate lisamist oma investeerimisportfellidesse.

Aktsia tõusis igati tugeva päevakäibe juures (ligi 40 mln krooni) 1,9 protsenti ja platseerus 2,18 eurol (34,11 kroonil). Iga müügitehingu kohta tuli umbes viis ostutehingut.

Aktsia tugev üles-alla kõikumine jäljendab selgelt inimmasside traditsioonilist käitumist. Ostjad tekitavad juurde ühe uusi ostjaid ja vallandub ostupaanika. Loomulikult on ka müügi puhul lood sarnased. Kui paanika jõuab massidesse, pole ratsionaalsetele kaalutustele enam kohta. Tuletan meelde, et alles nädala esimesel poolel ei soovinud keegi 34 krooni tasemel Arco Vara aktsiat osta ja müüdi valimatult. See näitab, kui palju määravad turul emotsioonid ja kui vähe väärtpaberi tegelik hind.

Börsil tervikuna olid eile liikumised ülimalt rahulikud. Arco Vara oligi suurimaks tõusjaks. Enim kaotas Viisnurga aktsia, kuid temagi langus ei ületanud üht protsenti.

Suurimat (ligi 48 mln kroonist) käivet näitas eile PTA Grupp, millega tehti päeva jooksul kaks suuremahulist tehingut, mille käigus vahetas omanikku pool miljonit aktsiat. Ka päev varem ulatus rõivamüügiketi päevakäibe ülimalt kõrge 93 miljoni kroonini. PTA Grupp on sattunud viimastel kuudel investorite huviorbiiti sellega, et tal on kindlad kavatsused oma aktsiad Varssavi börsil noteerida. Poolas on aga Tallinna börsist veelgi kõrgemad hinnatasemed.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing