Viimsis otsustatakse täna Antenniväljaku tulevik

Koit Brinkmann 13. november 2007, 00:00

Lubja külas asuvale endisele nõukogude sõjaväe antenniväljaku 36 hektari suurusele alale plaanib arendaja rajada üksikelamud, kahe korteriga elamud ja kuni viie korteriga ridaelamud, lisaks veel lasteaed ja ärihoone.

Valda üle tuhande elaniku juurde toova kinnisvaraprojekti käimalükkamise viimane tõke ongi detailplaneeringu kehtestamine volikogus.

Eelmise kuu lõpuni olid krundi omanikeringis ka Siim ja Sulev Seppik. Sulev Seppiku avalduse alusel algataski volikogu eelmise aasta jaanipäeva paiku krundi uue, tihedamat täisehitamist võimaldava detailplaneeringu.

Volikogu liige, Antenniväljaku endine omanik Ants Savest ütles eile, et tema hääletab detailplaneeringu kehtestamise vastu. "Kõigile on selge, et lisanduvad 500 autot muudavad linna sõitmise veelgi raskemaks," põhjendas ta.

Samas on volikogu otsuse eelnõus kirjas, et Antenniväljaku kinnistu planeerimisel on lähtutud põhimõttest, et planeeringu tulemusel tekiks reaalselt rajatav terviklik elukeskkond, mis ei ekspluateeriks oma vajadustega ümbruskonna infrastruktuuri.

Kunagine vallavanem, ainuke keskerakondlasest volikogu liige Ants-Hembo Lindemann ei olnud eile veel otsustanud, kuidas ta hääletab. "Ütlesin projekteerijale, et keegi ei osta neid ridaelamubokse Viimsis," sõnas ta. Samas oli ta veendunud, et detailplaneeringu kehtestamine läheb volikogus läbi.

Abivallavanem Haldo Oravas ütles, et tema täidesaatva võimu esindajana ei oska öelda, kuidas hääletamine võiks minna. Küll on vallavalitsus detailplaneeringut korrektselt menetlenud, samuti on olemas maavanema heakskiit. "Protestikirju oli, kuid avalikule arutelule ei tulnud peale ühe opositsioonipoliitiku kedagi," märkis Oravas.

Kinnistu omaniku, osaühing Morgan Trade juhatuse liikme Oleg Afanasjevi sõnul on edasistest ehitamiseplaanidest raske rääkida, sest kinnisvaraturul erilist nõudlust ei ole. "On täiesti võimalik, et külmutame kogu projekti mõneks aastaks," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing