14. november 2007 kell 12:56

Ryanairi ähvardab veebilehe sulgemine

Ligi pooled Euroopa lennufirmad, kaasaarvatud odavlennufirma Ryanair, peavad võib-olla uuel aastal oma veebilehed sulgema.

Kui lennufirmad ei suuda lahendada Euroopa Liidu poolt septembris välja toodud probleeme, siis võivad lennufirmad olla järgmisel aastal sunnitud oma veebilehed sulgema, kirjutas The Guardian Unlimited.

Euroopa Liidu uurimise tulemusel selgus, et üle 50% kodulehtedel on eksitav informatsioon, eriti mis puudutab hinnaindikaatoreid ja -tingimusi.

„Ettevõtetega võetakse ühendust ning neil palutakse nelja kuu jooksul tingimused selgemaks muuta. Need, kes seda ei tee, seisavad silmitsi võimalusega, et nende veebileht pannakse kinni,“ on kirjas liidu raportis.

Uuringus pole nimetatud kõiki lennufirmasid, kuid Euroopa Liidu uurimiskomisjon plaanib nimed avalikustada pärast nelja kuu möödumist, juhul kui lennufirmad pole tingimusi kodulehel arusaadavamaks teinud.

Eelmisel kuul märkis Hispaania tarbijakaitseametnik, et avastas eksitavat informatsiooni kaheteistkümnest seitsmel lennupileteid müüval kodulehel, kaasaarvatud Ryanair, mis on Euroopa suurim odavlennufirma.

Hetkel kuum