Detsembris võib tekkida kolm eri tööajanormi

Heike Härma 19. november 2007, 00:00

Töö- ja puhkeaja seaduse kohaselt on töötaja tööaja üldine riiklik norm 8 tundi päevas ehk 40 tundi nädalas. Tööaja summeeritud arvestuse korral lähtutakse tööaja arvestamisel tööaja üldisest riiklikust normist.

23. ja 31. detsembril tuleb tuleb tööajanormi kolme tunni võrra lühendada. Tööõigusnõukogu on selgitanud, et tööajanormi lühendatakse ainult nendel töötajatel, kes töötavad vahetult pühadele eelneval päeval. Seega töötajatel, kes ei tööta vahetult pühadele eelneval päeval, tööajanorm ei vähene.

Juhul, kui töö iseloomu tõttu ei ole võimalik inimese tööpäeva kolme tunni võrra lühendada, lüheneb vaatamata sellele tema tööajanorm ning üle kokkulepitud tööajanormi töötatud tunnid muutuvad ületundideks. Töö- ja puhkeaja seadus ei tee osalise tööajaga töötava isiku puhul tööaja lühendamise osas erandit. Seega tuleb lühendada ka osalise tööajaga töötaja tööajanormi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing