22. november 2007 kell 22:00

Saksa tippdirigent dirigeerib paraadil

Berniust hinnatakse eelkõige põnevate vokaalsümfoonilise repertuaari tõlgenduste tõttu. Ta on selliste juhtivate muusikakollektiivide looja nagu Stuttgardi Kammerkoor, Stuttgardi Barokkorkester ja Filharmoonia, aga ka Stuttgardi rahvusvahelise vanamuusika festivali üks eestvedajaist. Tema plaadistusi on pärjatud mainekate auhindadega.

Eesti muusikutega toob Frieder Bernius ettekandele väärtteoseid erinevatest ajastutest.

Johann Sebastian Bachi loomingust on kavas üks tema neljast väikesest luteri missast - missa g-moll. Seda loetakse õigustatult üheks barokiajastu kirikumuusika pärliks. Josef Gabriel Rheinbergeri loomingust tuleb ettekandele "Stabat Mater" (1884).

Kuulsaima läti helilooja Peteris Vasksi loomingust saab kuulata teost "Dona nobis pacem" segakoorile ja keelpilliorkestrile (1996).

23. novembril kell 19 Tartu Jaani kirikus, 24. novembril kell 19 Tallinna Metodisti kirikus. Piletid Tartus 120 krooni ja Tallinnas 150 krooni.

Autor: Kersti Inno

Hetkel kuum