Agnes Ojala • 29. november 2007 kell 6:45

Lasnamäe saapaparandajast rets tühjendas klientide kontosid

Rohkem kui sada inimest, kes tänavu kevadel Lasnamäe Maksimarketi jalatsitöökoda külastasid, ei osanud arvata, et saapaparandajaks maskeerunud ohtlik kurjategija nende pangakaartide andmed varastas.

Sel suvel avastas paarkümmend tallinlast, et nende konto on ootamatult tühi, sadakond pääses kuriteost napilt, sest keskkriminaalpolitsei jõudis kurjategijate kamba enne kinni võtta, kui need osavalt näpatud kaardiandmed ja pin-koodid realiseerida jõudsid, kirjutas Eesti Ekspress.

Peterburi tee äärses Lasnamäe Maksimarketi jalatsiparanduses töötas kingsepp Oleg Rebrov, kes vaatamata alles 33 eluaastale juba kuus korda kohtulikult karistatud, peamiselt vägivaldsete kuritegude eest, nagu huligaansus ja väljapressimine.

Rebrov küsis kingaparanduses klientidelt kaardimakse jaoks pangakaardi, poetas selle siis kiirelt leti alla, kopeerides vastava seadmega kaardi magnetriba. Seejärel ulatas Rebrov kliendile terminali, kuhu oli kaardi juba sisse pistnud, ja palus sisestada pin-koodi.

Eksisid aga need kliendid, kes arvasid, et üksnes nende mällu talletatud neljakohaline kood selles asutuses nende teada jääb. Intiimse toimingu salvestas osavalt paigutatud kaamera.

Hetkel kuum