Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poola jääb tööstusinvesteeringute poolest alla vaid Hiinale

  Poola on maailmas investeerimisatraktiivsuse poolest 7. kohal, olles investorite seas populaarseim sihtriik Kesk- ja Ida-Euroopas.

  Uuringutefirma Ernst Young läbi viidud uuringust "Euroopa investeerimisatraktiivsus 2007" selgub, et välisinvestorite ligitõmbavuselt on Poola kogu maailma riikide hulgas 7. kohal, vahendas Poola Suursaatkond Eestis kohalikku ajalehte Gazeta Wyborcza.
  Poolast eespool on teiste seas Hiina ja USA, Euroopa riikidest veel Saksamaa ja Suurbritannia. Uuringutulemustest selgub, et tööstuslikku tootmisse investeerimisel on Poola Hiina järel maailma riikide hulgas populaarsuselt teisel kohal. Ent Kesk-ja Ida-Euroopa riikide hulgas on Poola selles suhtes vaieldamatuks liidriks.
  Viimasel ajal on suuremad investeeringud läinud Krakowi lähistel oktoobri alguses tööd alustanud MANi tehasesse ja Delli arvutite tootmisse Lodzis.
  Informacyjna Agencja Radiowa kirjutas, et Krakowi lähistel asuvas Niepolomices avati 4. oktoobril MANi tehas, kus hakatakse tootma 15 000 veoautot aastas ja mis annab tööd 600 inimesele.
  Hiigelsuur tehas Niepolomices läks Saksa kontsernile maksma 90 miljonit eurot (1,4 miljardit krooni). See on kolmas Saksa kontserni tehas Poolas. 2008. aastal investeeritakse palju ka Starochowices asuvasse tehasesse, kus hakatakse tootma MANi autobusse. Veoautod Niepolomicest jõuavad Ida-Euroopa ja Venemaa turule.
  MANi grupp on üks suurimaid tarbeautode tootjaid maailmas, selle eelmise aasta käive Poolas moodustas 700-800 miljonit eurot (11-12,5 miljardit krooni).
  Ajalehe Rzeczpospolita andmetel alustati äsja Poolas ka Delli arvutite tootmist. Lodzi tehas, mis läks maksma umbes 200 miljonit eurot (3,1 miljardit krooni), hakkab 2008. aasta jaanuarist andma tööd 1100 inimesele ja spetsialiseeruma sülearvutite tootmisele.
  Lodzi tehas on üks kaasaegsemaid maailmas. Selle pindala on 35 000 m2 ja seda valmistasid ette 200 spetsialisti erinevatest riikidest. Delli heaks töötab maailmas kokku üle 70 000 inimeste ja selle tulu viimase nelja kvartali jooksul oli 57,4 miljardit dollarit (616 miljardit krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.