Venemaa lubab taas Poola päritolu taimse kauba importi

10. november 2008, 17:06

Venemaa tühistas keelu Poola päritolu
taimse kauba sisseveole, teatas täna uudisteagentuur RIA Novosti.

Tänasest kaotatud piirang puudutab Poola puuviljade, marjade ja köögiviljade importi. Põhimõtteline piirangu kaotamise kokkulepe sõlmiti juba 26. märtsil, mil Venemaa ja Euroopa Liit allkirjastasid taimekaitsemürkide kontrolli memorandumi.

Eelnevalt teatas Venemaa põllumajandusminister Aleksei Gordejev, et sellise kokkuleppeta ekspordikeeldu ei tühistatagi.

Poola päritolu taimset kaupa ei saanud Venemaale viia alates 2005. a sügisest. Keeldu põhjendati riigile tulnud kaebustega. 2008. a jaanuaris lõdvendati piiranguid nii, istikute, lillede, vilja ja loomasööda import Venemaale taastus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2008, 17:06
Otsi:

Ava täpsem otsing