Peeter Teder • 11. detsember 2007 kell 22:00

Aktsiad jätkasid tõusutrendis

Tallinna börsil jätkus eile eelmise nädala kolmapäeval alanud aktsiate hinnatõus, olulisimad kerkijad olid Tallinna Kaubamaja ning Olympic Entertainment Group.

Päeva sees isegi üle 6 protsendi plussis käinud Kaubamaja aktsia hüppas päeva kokkuvõttes 5,7 protsenti ning maksis 122,83 krooni (7,85 eurot). Selle näitajaga oli väärtpaber olulisematest aktsiatest ka suurim kerkija.

Kaubamaja aktsiast enim kerkis vaid vähekaubeldav Viisnurga aktsia, mis rallis 6,9 protsenti. Viisnurga aktsia maksis 29,26 krooni (1,87 eurot) ja selle käive oli 120 000 krooni. Kaubamaja aktsia käive ulatus 8,8 miljoni kroonini. Kaubamaja aktsia tundub olevat seoses jõuluhooajaga heas hoos. Ilmselt ei ole halvenenud olukord kinnisvaraturul ja pinged ehitussektoris tarbija rahakotti veel jõudnud. Teatavas mõttes on Kaubamaja aktsiast kujunemas Tallinna börsi vedur. Juba mitmendat päeva tõusev aktsia veab kaasa laiemalt ka kogu börsi. Julgeid tõusukatseid tegid Kaubamaja kõrval veel Baltika ja Silvano FG aktsiad.

Enim käivet tehti Olympic EG aktsiaga, mida osteti-müüdi 58,7 miljoni krooni eest. Olympicu aktsia liikus 3 protsenti üles, makstes 59,46 krooni (3,80 eurot). Olympicu aktsia sai eile analüütikutelt vastukäivaid soovitusi - Hansapank soovitas aktsiat osta, LHV aga alandas aktsia hinnasihti. Turuosalistele imponeeris rohkem Hansapanga soovitus.

Langevaid aktsiaid oli börsil vaid kaks: Trigon Property Developmenti ja Kalevi aktsiad, mis kukkusid vastavalt 5,2 ja 3,9 protsenti.

Äripäeva indeks tõusis 2,23 protsenti ja oli 1974,11 punkti.

Hetkel kuum