Heidi Vihma • 13. detsember 2007 kell 22:00

Narva maantee Kuus Pelmeeni

Kahetsusväärselt on Kuus Pelmeeni pelmeenikohvikuks nimetatud, aga pelmeenid ja kohvi ei sobi ju omavahel kuidagi kokku. Pealegi on kohvi selles toredas iseteenindussööklas suhteliselt kehv, seda tuleb lihtsalt kohviautomaadist ise tassi lasta.

Nii et viide kohvile tekitab pigem hämmingut, aga pelmeenid on head ja valik on suur: peekoniga ja seentega ja lambalihaga ja praetud, kõiki ei mäletagi. Tegelikult olid maitsed suhteliselt sarnased, aga nii on ju pelmeenidega alati olnud.

Lisaks pelmeenidele olid menüüs veel kaks suppi, kaks salatit, pannkoogid, paar magustoitu ja oligi peaaegu kõik. Võtad kandiku, tõstad just nii palju pelmeene või suppi või salatit, kui tahad, maksad kassasse ja kannad lauda. Lihtne, kiire ja lõunasel ajal vägagi menukas kiirsöökla.

Kui pelmeenipütt tühjaks saab, keedetakse uusi juurde ja seal nad siis ootavad, kuni pütt jälle ükskord tühjaks saab. Seetõttu on pelmeenide kvaliteet kõikuv: kui kohe keedust tulevad, on tainas veel mõnusalt tihke, aga kui sööjaid juhtub vähe olema, jõuavad vähem menukad pelmeenid pehmeks liguneda ja üles tursuda.

Lõuna ajal on sööjaid palju, siis ei jõua ükski pelmeen läbi vettida, aga õhtupoolikul tuleb hoolikamalt valida ja tähele panna, millises pütis kiirem läbikäik on olnud. Paari korraga saab pelmeenisõber need lihtsad võtted selgeks.

Lõunasel ajal on ka salat veel päris krõmps, seda olen mitu korda mõnuga söönud. Aga pannkooki enam ei taha, see oli liiga paks ja tuim, nii et ka kodune vaarikamoos ei suutnud seda päästa.

Hinnad on lihtsad - sada grammi pelmeene, salatit või pannkooki maksab 12 krooni. Esialgu tundub, et odav, aga salat, pelmeenid ja mahl maksid kokku kusagil 75 krooni ringis, kusjuures portsjonid polnudki kuigi suured. Nii et väga odav ju ei ole.

Teenindusest on iseteenindussööklas raske muljet saada, aga siiski: kepiga mehel aitas letitöötaja kandiku lauda viia, kõigile öeldi head isu ja lauad olid ka puhtad - mida veel tahta.

Pelmeenisöökla on lihtne, maitsetega pole siin põhjust tembutada: lubatakse pelmeene ja neid ka saab. Pealegi minnakse pelmeene sööma ikka siis, kui kõht korralikult tühi on, niisama maitsemõnu vaevalt keegi otsima lähebki.

Ka sisekujundaja on Kuues Pelmeenis teemat tõsiselt võtnud: valgustidki näevad välja nagu pelmeenid ja isegi laudade ning toolide vormid on justkui pelmeenidelt laenatud.

Lisaks on värvid lustakad, nii et igati rõõmus ja tore koht.

Hetkel kuum