Börsikommentaar: Aasias täna valdavalt languspäev

14. jaanuar 2008, 10:32

Aasia börsidel toimub vaikne langus mõne
erandiga.

Erandid olid Hiina, Taiwani ja Pakistani juhtivad börsiindeksid. Jaapani börsid olid suletud seoses riigipühaga.

Aasia aktsiad langesid, kuna Goldman Sachsi analüütikud kärpisid Aasia majanduskasvu prognoose seoses USA majanduslangusesse minekuga. GSi analüütikud liitusid juba varem hoiatanud Morgan Stanley ja Merrill Lynchi strateegidega, kes on prognoosinud USA majanduslangust.

Suurimateks kukkujateks olid laevaehitajate ja naftakompaniide aktsiad.

Maailma suurim laevaehitustöökoda Hyundai Heavy Industriese aktsiale on tänane päev olnud viie kuu halvim. Aktsia hind kukkus 6,6 protsenti, 382 500 wonini. Investorid kartsid, et tehase tellimused vähenevad.

Aeglustuv majanduskasv tõmbab naftatarbimise kasvul hoogu vähemaks. PetroChina aktsia hind langes 3,1 protsenti, 13,26 Hongkongi dollarini.

„Langev USA majandus avaldab mõju Aasiale, lüües eksportööre ja kõiki seotud kompaniisid,“ ütles IBT Securitiese fondijuht Ashley Kang. „Suurema osa investorite arvates on majanduslangus USAs võimatu, kuid märgid viitavad just sellele.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2008, 10:32
Otsi:

Ava täpsem otsing