Marek Võrk end Luige lähedaste ründamises süüdi ei tunnistanud

Mariliis Pinn 15. jaanuar 2008, 15:07

Harju maakohtus algas täna protsess Marek
Võrgu üle, keda riigiprokuratuur süüdistab Hans H. Luige lähedaste vastu
suunatud rünnakute läbiviimises.

Marek Võrk (35) end üheski süüdistuse episoodis süüdi ei tunnistanud, teatas Harju maakohus. Täna kuulas kohus üle 7 tunnistajat. Protsess jätkub homme hommikul veel ühe tunnistaja ülekuulamisega.

Enne süüdistuse avaldamist taotlesid Võrk ja tema kaitsja riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse taandamist, põhjendades seda sellega, et prokurör ei ole objektiivne, kuna on antud kriminaalasja kohta andnud infot meediale. Kohus prokuröri taandamise taotlust ei rahuldanud.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus süüdistab Võrku selles, et ta ostis 26. novembril 2006. aastal Kristiine keskuse Prisma peremarketist inimeste elukohtade süütamiste toimepanemise eesmärgil kuus klaaspudelit, täitis need bensiiniga ja sulges pudelisuud riidest tropiga.

Süüdistuse järgi viskas Võrk 27. novembril 2006. aastal kella 01.40 paiku kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit Harjumaal Harju vallas Murastes asuvasse korteri aknaklaasidesse, mille tagajärjel purunes ühe toa aknaklaas ning süttis korteri üks tuba. Sellega alustades Võrk süüdistuse järgi vahetult tapmise täideviimist viisil, millega seadis ohtu ka teiste korterelamus elavate isikute elu, tervise ning vara. Kuritegu jäi temast sõltumata asjaoludel lõpuni viimata, kuna korteris olnud inimestel õnnestus tekkinud põleng kustutada. Kustutamise käigus said korteris viibinud inimesed tervisekahjustusi.

Samuti viskas Võrk süüdistuse järgi samal ööl kella 02.32 paiku kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit Tallinnas Künnapu tänaval asuva eramu aknaklaasidesse, mille tagajärjel purunes ühe toa akna välimine klaas ning süttis eramu terrass, alustades sellega vahetult tapmise täideviimist, kuid kuritegu jäi temast sõltumata asjaoludel lõpuni viimata, kuna eramus viibinud inimesel õnnestus terrassil tekkinud põleng kustutada.

Veel süüdistatakse Võrku selles, et ta samal ööl kella 03.13 paiku viskas kaks bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelit ühe Tallinnas Linnamäe teel asuva korteri aknaklaasidesse, mille tagajärjel purunes ühe toa aknaklaas, süttisid korteri üks tuba ja rõdu, alustades sellega vahetult tapmise täideviimist viisil, millega seadis ohtu ka teiste korterelamus elavate isikute elu, tervise ning vara. Ka see talle süüks pandud kuritegu jäi temast sõltumata asjaoludel lõpuni viimata, kuna korteris viibinud inimestel õnnestus tekkinud põleng kustutada. Korteris olnud inimesed said põlengu kustutamise käigus tervisekahjustusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 15:06
Otsi:

Ava täpsem otsing