Aas: kehtetuks tunnistatud detailplaneeringud on 7 aastat vanad

Hille Tressum 18. jaanuar 2008, 13:22

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul
tühistatakse ainult need detailplaneeringud, mille kehtivus on möödas.

Aasa sõnul kehtib linna poolt heakskiidetud detailplaneering kaks aastat. Kui selle aja möödudes midagi ei tehta, tuleb linna poolt uus kinnitus taotleda.

Registrist väljavalitud vanad detailplaneeringute tühistamisest teavitatakse planeering omaniku kirja teel. Abilinnapea sõnul pole 50% nendest, kellel detailplaneering unarusse jäänud, midagi tühistamise vastu. Kui aga peaks ette tulema juhus, kus detailplaneeringu omanik tühistamisega ei nõustu, võetakse see intsident eraldi arutlusse.

"Kui keegi on tõesti selle vastu, et linn tema detailplaneeringu tühistab, võtame me selle teema eraldi arutlusele. Kuid siinkohal ei saa unustada, et tegemist on aegunud planeeringutega. 2000. aastast on linnas paljugi muutunud. Kui võtta näiteks parkimine, siis 7 aastaga on nõutavate parkimiskohtade arv hoone lähedus muutunud," sõnas Aas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2008, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing