Aasias börsiralli

Tõnis Oja 28. jaanuar 2008, 00:00

Pärast teisipäevast paanilist müüki Aasia aktsiaturgudel on kolmel järgneval päeval toimunud tugev tõus, mis päädis reedel pea kümne aasta suurima hinnaralliga.

MSCI Aasia indeks kerkis 4,5 protsenti, mis on indeksi suurim tõus alates 1998. aasta oktoobrist. Eelneval kahel päeval kerkis indeks kokku 5,6 protsenti.

Jaapani aktsiaturg kerkis neli protsenti, mis on kuue aasta suurim tõus. Kolme päevaga on saareriigi aktsiaturg võtnud tagasi seitse protsenti, aga sellele vaatamata ollakse aasta algusega võrreldes 11 protsendiga miinuses.

"Tuletame meelde, et Aasia kasvulugu pole mitte kuhugi kadunud," lasus Bloombergile maailma suurima avatud investeerimisfondide haldaja Fidelity Aasia regiooni juht Kathryn Matthew. "Kõik fondjuhid on väga positiivselt meelestatud Aasia perspektiividest," lisas ta.

Lõuna-Korea majandus kasvas neljandas kvartalis 1,5 protsenti. Analüütikud ennustasid 1,3protsendilist kasvu. Päev varem teatas Hiina enam kui 11protsendilisest kasvust. Tõsi, viimane number paneb mõningaid vaatlejaid kukalt kratsima, sest majanduse ülekuumenemise oht on üsna ilmne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing