Ekspolitseinikud mõisteti altkäemaksu nõudmise eest vangi

Agnes Ojala 28. jaanuar 2008, 09:30

Esimese astme kohtu otsuse edasi kaevanud
kahele endisele politseinikule, kes altkäemaksu võtmisega vahele jäid, mõisteti
ringkonnakohtus veelgi karmim karistus.

Ida politseiprefektuuri nooremkonstaabel Oleg Borissov ja konstaabel Aleksandr Volkov nõudsid 2004. aasta augustis neile vahele jäänud alkoholijoobes autojuhilt 12 000 krooni altkäemaksu, kirjutas Põhjarannik.

Tookord jäi tehing siiski katki - roolijoodik vihjas oma tutvustele ning politseinike tegevuse ebaseaduslikkusele.

Poolteist aastat hiljem jäid aga politseinikud oma kolleegidele vahele, kui nad ühelt autojuhilt ahnelt 2000 krooni altkäemaksu võtsid. Liiklusrikkumise maksimaalne rahatrahv oleks olnud 3000 krooni.

Politseinikud võeti siis ka vahi alla ning nad istusid trellide taga poolteist aastat, kuni maakohus tegi nende suhtes süüdimõistva otsuse. Maakohus määras meestele kaks aastat vangistust, sellest aasta ja neli kuud reaalset - mille nad olid selleks ajaks juba ära istunud. Samuti kaotasid nad kolmeks aastaks õiguse töötada riigiasutuses või turvafirmas.

Sellise otsusega ei olnud nõus ekspolitseinikud ise ega ka neid süüdistanud ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova ning asi läks Viru ringkonnakohtusse. Seal mõisteti Borissov ja Volkov süüdi ka altkäemaksu võtmises ning esimesele lisandus aasta ja teisele pool aastat tingimuslikku vangistust.

Endised politseinikud kaebasid ka ringkonnakohtu otsuse edasi, ent sellel nädalal keeldus riigikohus nende kriminaalasja menetlusse võtmast. Ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova teatas, et peab endistele politseinikele määratud karistust õiglaseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2008, 09:29
Otsi:

Ava täpsem otsing