Kukk: see pole loll seadus

31. jaanuar 2008, 14:18

Andmekaitse inspektsiooni peadirektor Urmas
Kukk kaitseb uut isikuandmete kaitse seadust, rõhutades, et iga kaasust tuleb
vaadata eraldi.

„See pole loll seadus,” kommenteeris Kukk puhkenud vaidlust surma- ja sünnipäevakuulutuste ümber.
Inimese eraelu detailid sõltuvad sellest, kuidas ta neid defineerib, ütles Kukk. "See, kellele ei meeldi Eesti seadused, võib ju kolida kuhugi mujale riiki, kus isikuandmetele pääsevad ligi vaid valitud isikud," lisas ta.

„Kui tuleb kaebus, siis me vaatame seda juhtumit. Pole võimalik anda üldist soovitust, iga juhtumit tuleb vaadata eraldi. Kui õnnitletakse Jaan Tamme Tallinnas, siis pole ju võimalik kindlaks teha millise Jaan Tammega on just tegu,” rääkis Kukk konverentsil „Isikuandmetekaitse ja meedia”.

Ka ise uue seaduse loomise juures olnud Kukk tunnistas, et talle ei ole meelt mööda kõik seadusepunktid, eriti need, mis puudutavad meediat. Kukk toonitas, et seadus ei keela avaldada õnnitlus- ja surmakuulutusi.

„Võtke asju rahulikult! Ärme tekitame kolli ise. 12 aastat said asjad olla, nüüd on tragöödia majas. Ma ei näe õnnitlemistes probleeme, ma ei saa aru, kuidas keegi teine näeb siin probleemi,” ütles andmekaitse inspektsiooni juht, juhtides tähelepanu asjaolule, et andmekaitseseadus on olemas juba 1996. aastast.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2008, 14:18
Otsi:

Ava täpsem otsing