Tallinki insaiderid ostsid hulga aktsiaid

Tõnis Oja 11. veebruar 2008, 00:00

Tallinki aktsia hind vajus reedel 2,5 protsenti, uuele rekordmadalale tasemele, 12,36 kroonile (0,79 eurole). Laevanduskompanii aktsia hind on pea kuu aega katkematult langenud.

Eranditeks on jaanuari viimane nädal, 29.-31. jaanuarini, mil aktsia hind suutis kahel päeval püsida paigal ja kerkis ühel päeval. Tegemist ei olnud aga investorite ostuhuvi tõusuga, vaid aktsiale andsid märkimisväärset tuge Tallinki siseringi kuulujate ehk insaiderite massiivsed aktsiaostud.

Nii ostsid ettevõtte juhatuse liikmed Enn Pant ja Andres Hunt ning nõukogu liikmed Eve Pant ning Hain Hanschmidt finantsinspektsiooni andmetel esmaspäeval, 28. jaanuaril kokku 269 000 aktsiat, mis moodustas üheksa protsenti Tallinki aktsiate kauplemise kogumahust tol päeval. Aktsia tugiostudest siiski ei piisanud ning aktsia hind kukkus seitse protsenti. Mäletatavasti oli Tallink reede hilisõhtul avaldanud eelmise kvartali majandustulemused, kus teatas kasumi 98protsendilisest kukkumisest (2,6 miljoni kroonini).

Päev hiljem ostis 38 400 aktsiat Toivo Ninnas talle kuuluva osaühingu Tekali kaudu. Ehkki see moodustas viis protsenti Tallinki aktsiate kauplemismahust, jäi aktsia hind tol päeval 12,83 kroonile pidama. Kuu viimasel päeval ostsid Tallinki suuromanik Infortar, Enn Pandile kuuluv osaühing Mersok ning Andres Hunt kokku 313 400 aktsiat, mis moodustas tervelt 28 protsenti aktsia kauplemismahust. Paraku ei suutnud siseringi tugiostud langustrendi peatada ning aktsia hind on langenud järgnevatel päevadel kokku seitsme protsendi ehk pea krooni võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing