Elisa Eesti tegi mullu käivet ligi 2 miljardit

12. veebruar 2008, 09:14

Elisa Eesti AS käive oli 2007. aastal 1,884
miljardit krooni ning kasv võrreldes 2006. aastaga pea 10%.

Elisa kulumi eelne kasum(EBITDA) ulatus 591 miljoni kroonini ja kasv võrreldes möödunud aastaga 9,1%, teatas ettevõte.

„Eelmise aasta Eesti sideturgu mõjutasid tugevalt nii eurodirektiivi nõuded ühtlustada kogu Euroopas välismaal sooritatud ja vastuvõetud kõnede hindu kui ka kohaliku tururegulaatori uus operaatoritevaheliste sidumishindade regulatsioon,“ lausus Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen. „Hoolimata käibekasvu aeglustumisest on Elisa jätkanud investeeringuid leviala kvaliteedi tõstmisesse ning 3,5G võrgu ehitusse,“ lisas Sami Seppänen.

Elisa panustas möödunud aastal kõige kvaliteetsema leviala ehitusse Lõuna- ja Kesk Eestis ning Ida-Eestis said aasta lõpuks valmis Narva ja Sillamäe. Eelmisel aastal püstitas Elisa parima leviala raames 143 uut tugijaama üle Eesti.

Elisa klientide arv kasvas 2007. aasta lõpuks 322 800 kliendini ning aastane juurdekasv oli 10%.

Elisa Eesti AS juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul oli nii eelmise aasta märksõnaks kiirem mobiilne andmeside ning see trend on jätkumas ka 2008. aastal.

Mobiilse andmeside kasutamine kasvas möödunud aastal kümneid kordi ning veerand Elisa klientidest on täna mobiilinterneti kasutajad.

Elisa Eesti AS on kvaliteetoperaator, mis pakub kõne- ja internetilahendusi nii mobiilside- kui ka püsivõrgu kaudu. Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa pakub püsivõrgu- ja internetilahendusi Talllinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2008, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing