Raul Veede • 19. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Suurriiklik suhtumine

Eilses EPL Offline'is kirjutas Erik Rand: "Taanis elab 250 000 moslemit, mis moodustab 5 protsenti kogu rahvastikust Miks eurooplane peab oma kodus selgeks tegema, kes on Muhamed ning millised on tema teened meie ees?"

Miks peaks enamus tundma huvi vähemuse vastu? Milleks meile koraan või "Vestlused vene kultuuriloost"? Viisakusest? Eneseväärikusest? Soovist mõista kedagi, kes sinust erineb?

Integratsioonis püüavad osapooled teineteisest mõista. Assimilatsioonis püüab väiksem saada suuremaks. Eestlased ei soovi integratsiooni, nad soovivad venelastest vabaneda. Suurrahva asi: oleme vaimult küll väiksed ja väiklased, aga teeme selle kõik jõuga tasa.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt