Gräzin: pronkssõdur oli tühiasi!

Annika Matson 28. veebruar 2008, 16:11

Reformierakondlane ja riigikogu liige Igor
Gräzin ütles venekeelsele portaalile dv.ee, et
pronkssõduri sündmused oli täielik jama.

Turu-uuringute ASi korraldatud parteide populaarsuse uuringust selgus, et selle aasta esimese kahe kuuga kaotas Reformierakond 7% potentsiaalsete valijate hääli. Gräzin ütles esimese hooga teema kommentaariks: "Head teed neile siis!".

Gräzin on seisukohal, et 15% on ühe partei jaoks hea näitaja. "Ausalt öeldes - 40protsendiline toetus hirmutas mind mõnevõrra. Me ei vaja masside toetust, vajame kvaliteetset toetust," teatas ta ning lisas, et need 40% potentsiaalseid valijaid tulid nende juurde mingi tühise asja pärast – pronkssõduri pärast. "Need sündmused olid ju üles puhutud ja täielik jama," kommenteeris ta.

Partei eesmärgina näeb Gräzin majandust, mitte poliitikat. "Reformierakonnal ei ole mingit rahvuslikku värvingut. Sellepärast see pronkssõdur meile kaela sadaski. Kuid olime tublid, tegime kõik õigesti. Meie jaoks on sada korda tähtsam saada kontrolli alla kiire inflatsioon," teatas tema. Gräzini sõnul kuuluvad oravapartei valijaskonda "noored ja ettevõtlikud noored, kes ei nuta, vaid püüavad leida mingi väljapääsu olukorrast".

"Meid ei huvita igasugused reitingud. Meie otsused ei ole alati populaarsed, kuid need on vajalikud," pareeris Gräzin.

"Pärast meie poolt läbi viidud muudatusi maksusüsteemis möödus seitse-kaheksa aastat ja võib täheldada muutuste positiivset mõju meie majandusele. Mäletan ka seda, et 15 aastat tagasi meid süüdistati selles, et üleminekuga kroonile röövime pensionäridelt raha. Keegi ütles, et tal pangas oli 25 000 rubla, kuid keegi ei mäleta, et need tuhanded maksid vähem kui kolm dollarit," jutustas riigikogulane.

Samal ajal kui Reformierakonna populaarsus langeb, saavad sotsiaaldemokraadid pöördeid juurde. Keskerakonna, Isamaliidu ja Res Publica reiting jäi samale tasemele.

Seega Postimehe tellimusel Turu-uuringute AS-i poolt läbiviidud uuringu tulemused näitavad, et Reformierakonda toetab 21%, Keskerakonda 20%, Sotsiaaldemokraatliku parteid 11%, Isamaaliitu ja Res Publicat 7%, Rohelisi 8%, Rahvaliitu 3% potentsiaalseid valijaid ning 10% küsitletuist jäid vastuse võlgu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2008, 17:09
Otsi:

Ava täpsem otsing