Kallis kroon sunnib Hansapanka tõstma püsimaksega krediitkaardi intresse

29. veebruar 2008, 16:18

Alates 1. aprillist tõstab Hansapank
eraisikute püsimaksega krediitkaardi intressimäära varasema 16 protsendi asemel
18-le.

Hinnamuutus puudutab nii uusi kui olemasolevaid kliente. Kaardi väljastamine on endiselt tasuta, samuti puuduvad kuu- ja aastatasud, teatas pank.

Hansapanga krediitkaartide ja tagatiseta laenutoodete juht Piret Paulus põhjendab hinnatõusu sellega, et panga jaoks on Eesti kroon muutunud viimase aasta jooksul olulisemalt kallimaks, mistõttu kaasajastatakse krediitkaardi tingimusi ka klientidele. "Intress tõuseb vaid püsimaksega krediitkaardi omanikel, teisi krediitkaardi omanikke antud muudatus ei mõjuta. Igakuised lepingulised püsimaksed ei suurene, seega jääb klientide igakuine maksekoormus samaks, mis siiani," selgitas Paulus. „Umbes ühe kuu võrra pikeneb tagasimakse periood ning intressi osakaal makses muutub senisest pisut suuremaks.”

Hansapangal on jaanuari kuu seisuga välja antud 282 897 krediitkaardi, millest 133 467 on püsimaksega krediitkaardid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. February 2008, 16:44
Otsi:

Ava täpsem otsing