Intressitõus nuumab pankasid paarikümne miljoni krooniga

05. märts 2008, 08:00

Hansapanga ja Ühispanga krediitkaartide
intressitõus neelab aastas kaardiomanike taskust kuni paarkümmend miljonit
lisakrooni, iga kaardi kasutaja kulud suurenevad mõnesaja krooni võrra.

SEB Eesti Ühispanga täiendav intressitulu võib küündida kuni kuue miljoni kroonini ja Hansapangal võib see summa ületada 10 miljoni krooni piiri, kirjutas Postimees.

Lisaraha hakkavad mõlemad pangad krediitkaartidelt teenima alates 1. aprillist, muudatusest teatati mõnenädalase vahega. Üksmeelselt tõrjutakse aga süüdistusi, nagu võiks sellise ajastuse taga olla suurpankade kokkulepe.

"Kui arvestame Eesti krooni intressimäärade tõusu, ei saa kindlasti rääkida krediitkaartide kasumlikkuse suurenemisest intressitõusu tulemusena," kinnitas SEB Eesti Ühispanga eralaenude arendusjuht Triin Messimas.

Ka Hansapanga eraklientide krediitkaartide ja tagatiseta laenutoodete juht Piret Paulus on varem põhjendanud hinnatõusu sellega, et panga jaoks on Eesti kroon muutunud viimase aasta jooksul olulisemalt kallimaks, mistõttu kaasajastatakse krediitkaardi tingimusi ka klientidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2008, 07:59
Otsi:

Ava täpsem otsing