SEB: ministeeriumi prognoos on meie omaga suhteliselt sarnane

03. aprill 2008, 16:23

SEB analüütik Ruta Eier ütles, et
rahandusministeeriumi prognoos on panga omaga sarnane, kuid erineb kõrgema
inflatsiooniprognoosi poolest.

"Rahandusministeeriumi prognoos käesoleva aasta kohta on meie omaga suhteliselt sarnane, erinedes peamiselt vaid kõrgema inflatsiooniprognoosi poolest. Meie ootame selle aasta majanduskasvuks 3,5%, rahandusministeerium 3,7%. Ka majanduskasvu struktuuri osas on nägemus väga sarnane," märkis Eier.

"Kuna rahandusministeeriumi eratarbimise prognoos on üsna tõepärane, siis on põhjust eeldada, et ka käibemaksu laekumise prognoos jääb usutavasse vahemikku. Järgmisel aastal ootab rahandusministeerium majanduse oluliselt kiiremat taastumist kui meie, aga see jääb selle aasta riigieelarve teemast väljapoole," lisas ta.

"Ma loodan, et Ivari Padar lisaks pensionite eest seismisele, seisab hea ka hariduse kvaliteedi arvel kulutuste mittekärpimise eest, mis toob kasu küll rohkem pikaajalises perspektiivis, kuid on Eesti majanduse arengu jätkusuutlikkuse üks võtmeküsimusi," rääkis Eier.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2008, 13:33
Otsi:

Ava täpsem otsing