GT Oil loodab kiiresti võlad likvideerida

06. aprill 2008, 16:11

GT Oil Estonia tegevjuht Margus Kukk
kinnitas, et ettevõte loodab kiiresti võlad kustutada.

Kohtutäiturid müüvad praegu GT Olilile kuuluvat kinnisvara (Vilmsi tn 5 ja tankla kinnistu Kiviõlis) ning hoonestusõigust (Punane tn 16a).

"GT eesmärk on, vastavalt äriplaanile, ehitada ja osta tanklaid ja läbi nende opereerimise teenida kasumit," vastas Kukk küsimusele, miks GT Oil kohtutäiturite hammaste vahele läinud kinnisvara ise maha ei müünud.

Kukk kinnitas, et ettevõttel on lootust võlgade kiireks kustutamiseks. "Tegevuse refinantseerimine on lõppjärgus," ütles ta.

"GT on kiiresi arenev kütuste jae-, hulgi- ja terminaaliteenuseid pakkuv ettevõte. Valdkond, milles GT tegutseb on arusaadavatel põhjustel suuri rahalisi vahendeid ja investeeringuid nõudev. 2007. aasta oli kõike muud, kui GT ettevõtmisi soosiv aasta. Aprilli sündmused muutsid kardinaalselt nii tarne- kui logistikatingimusi, mis otseselt mõjutasid GT Oili kui importija majandustegevust halvemas suunas. Oma oluline osa on ka krediidiasutuste karmistunud tingimustel," selgitas ta, miks ettevõttel praegu väga hästi ei lähe.

Suhted firma pankrotti nõudnud Magrat Commodities SAga on konstruktiivsed ja lahend on leitud, kommenteeris Kukk üht GT Oiliga seotud varasemat kohtuasja.

Tallinna kohtutäitur Kaire Põlts kuulutas eile avalikes teadaannetes, et müüb panga nõudel GT Oil Estonia kinnisvara Tallinnas Kadriorus. Enampakkumine toimub 24. aprillil.

GT Oili näol on tegu tanklaketi Olerex endise kaasomanikuga. Möödunud aastanumbri sees ostsid Olerexi praegused omanikud on Andres Linnas ja Antti Moppel firma GT Oililt välja. Olerex pole seotud GT Oiliga ka ühegi rendilepingu kaudu, täpsustas firma advokaat Maidu Kaasik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 12:33
Otsi:

Ava täpsem otsing