Partnerid pidurdavad Ansipi maksuunelmat

Mariliis Pinn 16. aprill 2008, 07:37

Sotsiaaldemokraadid eesotsas
rahandusminister Ivari Padariga käivad tänasel valitsusliidu üldkogul välja idee
panna ajutiselt seisma tulumaksu alandamine, mis on aastaid olnud
Reformierakonna lipukirjaks.

Lähiaastate terendav karjuv rahanappus on põhjuseks, miks võimuliidus tõstab üha enam pead mõte jätta üksikisiku tulumaks vähemalt kolmeks aastaks praegusele tasemele ehk 21 protsendi juurde, kirjutas Postimees.ee.

«Tulumaksu jätkuv alandamine ei ole praeguses seisus hea mõte, sest inimene võidab sellest tegelikult vähe, aga avalik sektor kaotab palju,» ütles sotside üks juhtfiguure Peeter Kreitzberg, "sotsiaaldemokraadid tulevad selle ettepanekuga kindlasti välja, sest kaasneva 700–800 miljoni krooni võiduga saaks väga palju vajalikku ära teha. Usun, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on valmis asjaga kaasa tulema."

IRLi esimees Mart Laar oli kursis, et Padar on seoses 2009. aasta eelarvega pakkunud välja võimaluse lükata edasi tulumaksu alandamise tempot.

«Tegu on küsimusega, mida pole mõtet ilma arutamata kõrvale heita, kui võrrelda kärpe suurust kehtiva eelarvestrateegiaga, on selgelt näha, et ainult kokkuhoiust ei piisa, kuna riik on võtnud endale väga palju püsikohustusi,» rääkis Laar, kelle väitel on riik teravas rahahädas ning seda eeskätt 2009. ja 2010. aasta perspektiivis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2008, 15:10
Otsi:

Ava täpsem otsing